Facebook hesap silme işlemi nasıl yapılır?

Facebook hesap silme

Son yıllarda neredeyse herkesin en az bir sosyal medya mecrasında hesabı bulunuyor diyebiliriz. Hatta kimisinin birçok mecrada birden fazla hesabı bulunuyor. Yapılan araştırmalara göre sosyal medyayı gereğinden fazla kullanmak dikkat bozukluğundan, mutsuzluğa kadar birçok probleme neden oluyor. Bu ve bunun gibi nedenlerden dolayı sosyal medyadan uzaklaşmak isteyen insanların sayısı gün geçtikçe artıyor.

Sosyal medya kavramının hayatımıza girmesinin öncülerinden olan Facebook ilk dönemlerinde neredeyse sosyal medyayı tek başına domine ederken, devamında yeni mecraların ortaya çıkmasıyla yeni kullanıcı kazanmakta biraz zorlanmaya başladı. Hatta insanlar Facebook hesaplarını silmeye veya dondurmaya başladı. Facebook hesap silme işlemi çok karışık olmasa da, bazı insanlar nereden ve nasıl yapılacağını bulmakta zorlandığı için, rehber olması amacıyla bu yazıyı sizlerle paylaşıyoruz. Peki Facebook hesabı nasıl silinir? 2021 güncel Facebook hesap silme linkini nerede bulabilirim? Kalıcı olarak Facebook hesap silme işlemi nasıl yapılır? Facebook silinen hesap geri alınabilir mi? Facebook hesap dondurma veya Facebook hesap kapatma nasıl yapılır? Tüm bu soruların cevabı yazının devamında.

Facebook hesap silme işlemi yapmadan önce bilinmesi gerekenler

  • Hesabın kalıcı olarak silinmesi geri dönüşü olmayan bir şekilde hesabın kapatılmasına neden olacağı için tüm facebook arkadaş listesi ve paylaşımlara bir daha ulaşılamaması anlamına geliyor. Hesabı silmek yerine, hesap dondurma seçeneği kullanılabilir, hesap geçici olarak kapatılabilir ve daha sonra aktifleştirilerek tüm verilere tekrar ulaşılabilir.
  • Facebook hesabınızda yönettiğiniz bir sayfa veya grup bulunuyorsa ve bu sayfa veya grubun tek yöneticisi sizseniz, hesap silme işlemi gerçekleştirdiğinizde bu sayfa veya grubu da silmiş olacaksınız. Eğer sayfa veya grubu kaybetmek istemiyorsanız, başka birini yönetici olarak eklemeniz gerekecektir.
  • Tüm profil bilgileriniz, bunlara fotoğraflar, paylaşımlar, gönderiler ve videolar da dahil olmak üzere, tüm veriler kalıcı olarak silinecektir. Hesap silme işlemi gerçekleştirip, sonrasında vazgeçerek hesap verilerine tekrar ulaşmak isteyenler için yapılması gerekenleri yazının devamında bulabilirsiniz.
  • Hesap silme işlemi gerçekleştirdiğinizde, bugüne kadar “Facebook ile Giriş Yap” seçeneğini kullanarak kayıt olduğunuz ve giriş yaptığınız tüm platformların da giriş iznini kaybetmiş olacaksınız. Bunun için yapılabilecek tek şey, hesabınızı silmeden önce o platformlardaki hesabınızın giriş bilgileri ve şifrelerini değiştirmek olacaktır. Bu işlemi gerçekleştirmeden, aynı platformlara “Facebook ile Giriş Yap” seçeneğini kullanarak tekrar giriş yaparsanız, Facebook hesap silme işleminiz geçersiz sayılacak ve hesabınız tekrar aktifleştirilecektir. Çünkü Facebook hesap silme işlemi yapıldıktan sonra 30 gün içerisinde hiçbir şekilde Facebook hesabına giriş yapılmaması gerekiyor.

Yukarıda verdiğimiz bilgilerden sonra hala Facebook hesabınızı silmek istiyorsanız, aşağıda anlatacağımız kısa bir kaç adımda hesabınızı silebilirsiniz.

2021 Facebook Hesap silme işlemi nasıl yapılır?

  • Bilgisayarınızdan veya mobil cihazınızdan internet tarayıcısını kullanarak “facebook.com” adresinden hesabınıza giriş yapınız.
  • Hesap silme linkini seçenekler arasından bulabilirsiniz, fakat sizleri uğraştırmamak için aşağıdaki linke tıklayarak hesap silme ekranına geçiş yapabilirsiniz.
  • 2021 Facebook hesap silme linki: https://www.facebook.com/help/delete_account
  • Açılan sayfada yukarıda anlattığımız uyarıların benzerleri ile karşılaşacaksınız ve uyarıların tamamını okumanızı öneririz ve bu sayfadaki “Hesabı Sil” butonuna tıklayarak bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz.
  • Bu son adımda yapmanız gereken tek şey Facebook hesap şifrenizi girmek ve şifre doğrulandıktan sonra hesabınızdan çıkış yapılacak ve hesabınız silinecektir.

Facebook hesap silme işlemi geri alınabilir mi?

Bazı kullanıcılar hesaplarını sildikten sonra herhangi bir nedenden dolayı vazgeçebilir ve verilerine tekrar ulaşmak isteyebilirler. Facebook hesap silme işlemi uygulandıktan sonra verileri bir süre daha veritabanında saklıyor. Bunun için hesap silme işlemi yaptıktan sonra 30 gününüz var. 30 gün içerisinde hesabınıza tekrar giriş yapmanız durumunda hesabı tekrar aktifleştirebilir ve verilerinize ulaşabilirsiniz.

Facebook hesap kapatma (hesap dondurma)

Facebook hesap kapatma (Facebook hesap dondurma olarak da bilinir) ve hesabı kalıcı olarak silme aynı şeyler değildir. Facebook hesap kapatma (hesap dondurma) işleminde hesabınızı dondurarak istediğiniz zaman tekrar aktifleştirebilirsiniz. Fakat hesabı kalıcı olarak sildiğiniz zaman yalnızca 30 gün içerisinde hesabınız tekrar kurtarabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir